Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Recreatie

Recreatie in Driezum en omgeving.

1b-brugzwem.jpg

op deze pagina komen de recreatiebedrijven (of aanverwant) denkt u hiervoor in aanmerking te komen neem contact met ons op. dorpsbelangen@driezum.info

Hier kan uw bedrijf komen !

vlag-70X47.png Mail ons uw gegevens en wij zorgen ervoor dat u vermeld wordt. Dit geld alleen voor bedrijven uit Driezum, of mensen die in Driezum wonen, foto`s kunnen door ons bewerkt worden, logo`s dient u zelf te maken. wel moet u lid zijn van dorpsbelangen Driezum.
Buiten Driezum vraag naar de voorwaarden.

Onafhankelijk

Dorpsbelangen Driezum promoot alle bedrijven in Driezum, maar stellen zich onafhankelijk op.

Logo-Db-Driezum-70w.png Alleen specialisatie en algemene beschrijvingen over uw bedrijf komen op de site, aanbiedingen en of prijzen voor producten of diensten moet u op uw eigen site kenbaar maken.

De meeste informatie over uw bedrijf halen wij uit advertentie`s en van internet mocht er verkeerde informatie door ons worden doorgegeven of u wilt iets wijzigen geef dit dan aan ons door.

Mail uw gegevens, logo en foto naar webmaster@driezum.info of neem contact op met een bestuurslid van dorpsbelangen Driezum.

Dorpsbelangen Driezum

per adres
Tsjerkestrjitte 19 9114 RK Driezum
secretaris
Thea v/d Berg
0511 - 423427
email
dorpsbelangen@driezum.info

parklocatie

Recreatiepark Driezum afgeblazen

2 september 2013
Omdat de gemeente Dantumadiel 12 miljoen euro meebetaalt aan de Centrale As mocht als ruil daarvoor, een grootschalig recreatie/bungalowpark worden ontwikkeld achter Driezum tegen de Trekvaart aan. Het plan omvatte 150 nog te bouwen recreatiewoningen. De gemeente heeft vervolgens dit plan uitbesteed aan een grote projectontwikkelaar: De Accolade groep. Na veel voorbereiding, informatieavonden in het dorp en het gemeentehuis en na veel kosten voor de gemeente blijkt ineens dat de Accolade groep door de crisis het plan niet meer wil uitvoeren.

In 2010 en 2011 heeft Dantumadeel ’82 hierover al een paar keer vragen gesteld.
Op de vraag of dit plan wel haalbaar was, en of die kans niet heel groot was dat dit iets te hoog gegrepen zou zijn antwoordde de wethouder dat zij alle vertrouwen had in de goede afloop en dat in 2013 het park klaar zou zijn om in 2014 haar deuren te openen.

In de herfst van 2012 geeft de Accolade groep aan zich te willen terug trekken uit het project. Het college gaat dan het gesprek met de Accolade groep aan. In April 2013 wordt de raad geïnformeerd over de nieuwe situatie.

Afgelopen dinsdagavond vroeg de wethouder aan de raad om 47.000,- euro beschikbaar te stellen zodat er een externe adviseur een visie kon ontwikkelen over hoe we nu wilden omgaan met recreatie in onze regio. De raad heeft aangegeven dat ze kleinschalige recreatie willen ondersteunen en ontwikkelen. 

Dantumadeel ’82 is tegen de hoge kosten van een externe adviseur en heeft de wethouder uitgedaagd om zelf met een visiedocument te komen waarbij in hoofdlijnen staat beschreven hoe de recreatie in de gemeente verder kan ontwikkelen. Volgens Hylkema had haar ambtenaar het daar te druk voor en kon zij zelf niet zo’n plan schrijven. Dat de ambtenaar het daar te druk voor heeft kan ik niet beoordelen en neem ik daarom voor waar aan. Maar dat een bestuurder (lees Wethouder recreatie en toerisme) geen visie wil uitschrijven over de koers die gevaren moet worden, is een gemiste kans, aldus Romke Postma van Dantumadeel ‘82.

Wat de ingehuurde externe gaat opleveren is afwachten……zeker is wel dat 47.000,- euro naar een extern adviesbureau gaat en niet in de gemeente wordt geïnvesteerd.

Bron: www.rtvnof.nl/dantumadeel-82-recreatiepark-driezum-afgeblazen/

Einde