Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Durk Bijlstra vrijwilliger van het jaar 2011

dinsdag 10 januari 2012, 12:12
Laatst bijgewerkt: vrijdag 10 februari 2012, 11:00

Op zaterdag 7 januari 2012 reikte wethouder Ronald Dijksterhuis de onderscheiding ‘Vrijwilliger van het Jaar 2011’ uit aan Durk Bijlstra uit Damwâld.

vrijwillliger-2011.jpg Deze jaarlijkse onderscheiding is bedoeld om mensen in het zonnetje te zetten die zich op een uitzonderlijke wijze en gedurende een langere periode vrijwillig hebben ingezet voor de medemens, het dorp, de kerk of andere zaken.
De heer Bijlstra ontvangt deze prijs omdat hij zich al meer dan 25 jaar belangeloos inzet voor voetbalvereniging VIOD. Hij maakt schoon en draait kantinediensten. Hij is wedstrijdsecretaris, grensrechter bij de jeugdwedstrijden en leider van het dameselftal. Hierdoor is hij voor deze vereniging dan ook van onschatbare waarde.

Hij verricht vrijwilligerswerk voor en tijdens de jaarlijkse “Paardendagen” bij Stichting Paardensport Driezum-Wâlterswâld, o.a. als assistent ringmeester.

Voor de plaatselijke Biljartclub "Onvoorspelbaar” is de heer Bijlstra vanaf 1980 actief in de functie van secretaris/penningmeester. Van 1983 tot 1993 was hij secretaris van Vogelwacht Driezum/Walterswâld.

lytseDurk.jpgDe onderscheiding “Vrijwilliger van het jaar” werd dit jaar voor de negende keer uitgereikt. Door middel van deze prijs wil de gemeente zichtbaar maken dat zij belang hecht aan het vele vrijwilligerswerk dat gelukkig nog door veel mensen in Dantumadiel wordt gedaan.

bron: gemeente Dantumadiel