Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Ringrijden in Driezum

maandag 9 juli 2012, 22:29
Laatst bijgewerkt: vrijdag 7 september 2012, 15:56

Twintig aanspanningen leverden een mooie strijd om de felbegeerde ringetjes te bemachtigen. Er waren behoorlijk wat Driezumers en Wâlterswâldsters uitgelopen om de rijders aan te moedigen. Dit gaf een prima sfeer en de combinatie van aanspanningen en een enthousiast publiek zorgde voor een zeer geslaagde avond.
2012-ringrijden-driezum (1).JPG Zij reden met een mooie fries voor de barouche en waren geheel in stijl gekleed. De meeste ringetjes werden gestoken door Emmy Hofstede en rijder Yntze Hofstee uit Surhuizum, zij gingen dan ook met de eerste prijs naar huis. De tweede prijs was voor Korry van der Valk en Marjan Ludema uit Wâlterswâld en de derde voor Geert Jonkman en Ruben Dijkhuizen uit Jonkersvaart. De prijs voor het schoonste geheel bleef in Wâlterswâld, deze werd gewonnen door de familie Hofstra.

2012-RR-tsjikke-hiske (4).jpg Zij reden met een mooie fries voor de barouche en waren geheel in stijl gekleed.
De prijzen en de verzorging voor de aanspanningen waren prima voor elkaar, dit werd mede mogelijk gemaakt door sponsoring van Vrieswijk spackspuit en afwerkingbedrijf en Waddenvlees Dokkum BV. Natuurlijk kan ook dit evenement niet zonder vrijwilligers. De jury, speakers, mensen die bij de handjes staan, ringentellers, wegbewakers en verkeerregelaars, zij die allen mee hebben gewerkt om er een geslaagde avond van te maken willen wij namens feestver-eniging “Ut ’e sleur” hartelijk bedanken.