Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

LAMPEX!

maandag 9 juli 2012, 14:05
Laatst bijgewerkt: vrijdag 7 september 2012, 22:00

Buurtvereniging ‘De Smûke Hoeke’ uit Driezum is van plan in de nacht van 14 op 15 september a.s. een LAMPEX te organiseren voor iedereen vanaf 14 jaar.

Wat is Lampex?

LAMPEX staat voor Lytse AMPfibische EXpeditie. Het is afkomstig uit een traditie van het Engelse leger (hier heet  het dan Wampex) waarbij jonge rekruten een weekend lang taken kregen in, op, over, onder en met water.

De Lampex is een ‘lichte’ variant op de Wampex. Het is een evenement in en om Driezum-Wâlterswâld waarbij deelnemers opdrachten krijgen rondom het water en met survivalelementen.

Er wordt ’s avonds en ‘s nachts gelopen. Geplaveide wegen worden gemeden, moeilijk begaanbaar terrein moet  worden bedwongen, bruggen ontbreken en soms is een kompas het enige houvast. Het is een tocht  van ongeveer 10 kilometer met diverse, uitdagende hindernissen.

IMG_0122.jpg De route die men moet lopen is een soort puzzeltocht. Daarnaast zijn er onder andere windrichting routes en volgroutes.

Het gaat er bij de Lampex niet om hoe lang je er over doet, als je het einde maar haalt!

Een Lampex organiseren kost heel veel energie en daarom moet je je ook als team van 4 tot maximaal 6 personen opgeven vóór 30 juli a.s.!

Iedereen vanaf 14 jaar kan meedoen in teamverband waarbij moet worden opgemerkt dat er in ieder team één persoon zit van tenminste 21 jaar! Iedereen kan meedoen,  je  hoeft  niet  lid  te  zijn  van  onze buurtvereniging!

Vraag een paar maten, vriendinnen, collega’s, buren enz. , bedenk een mooie naam voor je team en geef je op.

De kosten voor dit bijzondere evenement zijn €10,00 per persoon bij inschrijving over te maken op rekeningnummer 38.83.06.492  (t.n.v. buurtvereniging ‘De Smûke Hoeke’) onder vermelding van je teamnaam. Er is een wisselbeker te winnen! Iedere  deelnemer  krijgt  bovendien  een  leuke herinnering.

Bij de deelnamekosten is inbegrepen een kop koffie bij de start, warme chocolademelk onderweg en een kop snert bij de finish.

Opgeven  kan  alleen  via  de  mail  via info@lampex.nl . Geef  alle  namen  op  van  de deelnemers en je teamnaam. Ook kun je hier voor eventuele  vragen  terecht. Voor  meer  info  zie: www.lampex.nl.