Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Zeer geslaagde en zonnige paardendagen 2012

woensdag 1 augustus 2012, 0:14
Laatst bijgewerkt: woensdag 1 augustus 2012, 14:38

pd2012-f03 Vrijdag stonden de dorpen Driezum en Wâlterswâld weer in het teken van de jaarlijkse paarden marathon. Dit jaar werd voor de 23e keer het open Fries kampioenschap paarden marathon gehouden.

Onder geweldige weersomstandigheden moesten de deelnemers een parcours afleggen van ongeveer 14 kilometer door de prachtige omgeving van Damwâld, Driezum en Wâlterswâld. Ze moesten onderweg 11 hindernissen nemen. Hiervan was de eerste hindernis de vaardigheidsproef, het zogenaamde kegeltjesrijden. Er deden dit jaar 134 aanspanningen mee, die bestonden uit enkel, dubbel of vierspan paard of pony. Ook dit jaar deden er weer enkele aanspanningen uit België mee.

pd2012-f02 Tijdens de slotavond van de Paardendagen in Driezum-Wâlterswâld, is de heer Dirk Bijlstra door burgemeester Aalberts gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

IMG_0122.jpgLytse Durk is vanaf het begin in 1992, toen voor het eerst de Paardendagen Driezum–Wâlterswâld werd georganiseerd bij dit jaarlijkse evenement betrokken. Dit grootse evenement met 150 vrijwilligers wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.

kijk voor Boerendag foto`s en uitslagen op de site van de Paardendagen

Bron: Wâldnet