Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Succesvol Kennedymars-weekend meer dan 1000 wandelaars

vrijdag 7 september 2012, 14:50
Laatst bijgewerkt: vrijdag 7 september 2012, 16:01

Bij de voorinschrijving viel het aantal deelnemers aan de Kennedymars nog een beetje tegen, maar bij de start om 22.00 uur zijn toch 342 wandelaars van start gegaan. Drie kwartier later was het voor bijna 400 deelnemers tijd om te starten aan de nachte-lijke mars van 25 km. Daarna, om 23.30 uur, gingen de laatste, net geen 200, wandelaars van de avond van start, om te beginnen aan de 40 km lange Nachtmars.
Voordat iedereen de nacht in verdween, zong Alie Meindertsma het Kennedymarsliled en burgemeester Aalberts zorgde voor het startschot.
In totaal waren er in de nacht van vrijdag op zaterdag dus zo’n 1000 gedreven wandelaars onderweg in het mooie landschap van Noordoost Friesland. Onderweg werd iedereen goed geholpen en verzorgd door de vele vrijwilligers, catering, EHBO en Rode Kruis, maar ook vermaakt door muziek, spontane acties van mensen die aan de route wonen en door de fraaie verlichting die de wandelaars door donkere paden leidde.
KM2012(104).JPG Rond 3 uur ’s nachts kwamen de eerste 25 km wandelaars de tent alweer binnen om hun verregende stempelkaarten in te ruilen voor een medaille. Daar was Joke Posthuma een van, die een paar uur la-ter alweer paraat stond om bloemen bij de finish te verkopen. Toen de nacht plaatsmaakte voor de dag druppelden ook de eerste 40 km wandelaars binnen Taede Wielstra en Simon Bosgraaf.
Om een uur of 8 volbracht de eerste fervente lange-afstandloper de 80 km. Tinus Bouius was de eerste uit onze dorpen die finishte om half 12 en een half uurtje later kwam Rene Vledder over de rode loper. KM2012-SaakjeLysbet-vdValkDjokeCasteleinEllyBouius .jpg Het trio Saakje Lysbet van der Valk, Djoke Castelein en Elly Bouius bereikte een kwartier later de finish. Voor een andere wandelaar was de 80 kilometer niet genoeg, hij deed er nog een dagmars van 20 km achteraan, zodat hij zelfs binnen 20 uur een totaal aantal van 100 km achter de rug had.
Ook voor de heer Johannes Duhoux uit Leeuwarden waren dit een speciale 80 km, want met zijn 80 jaar was dit voor hem de laatste Kennedymars, die hij samen met zijn dochter Anneke volbracht. De wandelaars lieten zich niet van hun stuk brengen door een aantal stevige buien, want met maar 26 uitvallers bij de 80 km mag men wel spreken van een succesvolle Kennedymars.
Overdag kon men kiezen om een Dagmars van 20 of 40 km te lopen of de Kennedy Juniormars van 8km. Ook voor deze tochten was er genoeg animo en net als alle andere wandelaars finishten ook zij over de rode loper, waar van een ieder een mooie finishfoto werd gemaakt door fotograaf Arthur van Diest.Het finishen werd alleen maar leuker door de vrolijke klanken van de Wâldbrûzers.
km-ibs-2012.jpg Al met al weer een geslaagd wandelweekend. De organisatie wil dan ook alle sponsors, vrijwilligers en natuurlijk alle wandelaars bedanken.

Kijk op www.kennedymarsfryslan.nl voor uitslagen en foto`s.
Door Hedda van den Berg.