Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Inschrijving Lampex 2013 van start

maandag 15 april 2013, 20:17
Laatst bijgewerkt: maandag 15 april 2013, 21:25

LAMPEX staat voor Lytse AMPfibische EXpeditie. Het is afkomstig uit een traditie van het Engelse leger (onder de naam Wampex) waarbij jonge rekruten een weekend lang allerlei opdracht moeten vervullen; in, op, over, onder en met water.
De Lampex is een ‘lichte’ variant op zo’n Wampex. Vorig jaar was de try-out voor de mensen uit de omgeving, hoewel er uiteindelijk zelfs gasten uit Groningen en België meededen.

Lampex-2012(1).jpg

Net als toen, krijgen de deelnemers opdrachten rondom het water en met survival-elementen, verdeeld over een route van ongeveer vijftien kilometer.
De deelnemers gaan ’s avonds van start en lopen dus in de nachtelijke duisternis.
Geplaveide wegen worden gemeden, moeilijk begaanbaar terrein moet worden bedwongen, bruggen ontbreken en soms is een kompas het enige houvast...
Stevige schoenen zijn een must, en een extra droge onderbroek wordt sterk aangeraden.

Lampex-2012(2a).jpg

De Lampex 2012 was een groot succes en een aantal van de teams van toen, heeft zich direct opgegeven voor 2013. Dit jaar kunnen er maximaal veertig teams meedoen, van maximaal zes personen en een minimumleeftijd van 14 jaar. Het bestuur is bovendien van plan om een extra kinder-lampex toe te voegen met een route van circa vijf kilometer, in de namiddag van zaterdag 21 september.

Lampex2012-3.jpg

Wil je meedoen? Vorm dan een team en geef je op! Twijfel je nog, bekijk de foto’s op de site en beslis! En hou je van actie? Twijfel niet en doe gewoon mee. Vorig jaar waren er ook mensen die een dag later beretrots constateerden dat ze ’s nachts een compleet moeras hadden overleefd. Ook vrijwilligers zijn van harte welkom! Meer info:  www.lampex.nl