Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Nije Mienskipswurker

dinsdag 16 februari 2016, 13:07
Laatst bijgewerkt: dinsdag 16 februari 2016, 13:13

Mienskipswurk
Wij brengen mensen en organisaties met elkaar in contact.
De beste ideeën en oplossingen vinden we vaak dichtbij huis. Maar waar dan? Hoe leg ik de juiste contacten. Welke initiatieven pakt u op en wat is het resultaat?
Als er initiatieven zijn of problemen spelen in een dorp of wijk die meer mensen aangaan, kijken we samen naar wat het beste bij u past. Wij hebben hiervoor kennis in huis. Door er samen de schouders onder te zetten, vinden we sneller een oplossing.
Mijn naam is Coby Dijksma. Sinds oktober ben ik werkzaam als Mienskipswurker in Wâlterswâld, Driezum en De Westereen. Mijn uitvalsbasis is De Hege 6, het nieuwe multifunctionele gebouw in de Westereen. Maar u zult mij vaker op straat of bij vergaderingen en bijeenkomsten tegenkomen. Wat kan ik als Mienskipswurker voor u betekenen? U kunt een beroep op mij doen als u problemen of vraagstukken tegenkomt of ervaart.
Recent is dat o.a. de overlast van jongeren in De Westereen. Jens Mollema, mijn collega jongerenwerker is hier al samen met de jongeren mee bezig. Het contact met o.a. de ouderen doe ik. Er zullen vast meer zaken zijn waarvan u als burger denkt “Kunnen we hier niet iets aan doen?” of “Kunnen we dat niet voor ons dorp realiseren”.
In het verleden werd door burgers vaak een beroep gedaan op de gemeente, zij waren er om problemen op te lossen. Tijden veranderen en we zijn als burgers sterk genoeg om ook zelf dingen aan te pakken. Hebben we daarbij de gemeente nodig, dan kunnen we met hun in gesprek. Ik heb regelmatig contact met de dorpencoördinator van de gemeente, dus mocht het noodzakelijk zijn dat de gemeente ingeschakeld moet worden, dan zijn de lijnen kort. Maar wat is er mooier dan zelf de zaken te regelen.
Schroom niet om mij aan te spreken en dat mei ek yn it Frysk.
Coby Dijksma Mienskipswurker
 
0519 292 223
0633 166 066
c.dijksma@het-bolwerk.eu