Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Het slimste ‘Team’ van Driezum

donderdag 6 oktober 2016, 16:55
Laatst bijgewerkt: donderdag 6 oktober 2016, 17:58

Friesland telt meer dan 400 dorpen. Overal in Friesland zijn er geweldig mooie activiteiten te vinden, verspreid over al die prachtige dorpen. Maar waarom niet eens iets met heel Friesland doen? Is dat niet de ‘mienskip’, waar de overheid van droomt, en de sociale cohesie waar iedereen een gelukkiger mens van wordt? Immers, als iedereen zijn buurman kent, kent de hele wereld elkaar en is er een stuk minder oorlog. Ervanuit gaande dat de buurman of buurvrouw een ietwat schikkelijk persoon is, natuurlijk.


Daarom organiseren wij samen met de hele provincie Friesland ‘Het Slimste Dorp van Friesland’. Voor ieder dorp staat er een quiz klaar, die in het dorp kan worden gespeeld. In oktober starten de voorrondes; een gezellige avond, met leuke weetjes, interessante Friese geschiedenis, algemene Wereldse vragen en nog zoveel meer. Met één verschil, aan het eind van de avond is er één team dat net als iedereen vrolijk is, maar ook nog eens het slimste team van het dorp is gebleken! Dit team gaat door naar de finaleronde. Dit wordt eerst een regiofinale, gevolgd door een provinciale finale. Finales waarin tegen alle andere slimste spelers uit andere dorpen wordt gestreden om de – nu al – felbegeerde titel ‘Het Slimste Dorp van Friesland’.
Niet slim? Kin ’t skille, moai meidwaan!

Inschrijven

bij Doede Wiersma [ ds-wiersma@hotmail.com ]
Er kunnen in Driezum (Us Thús) maximaal 15 ploegen van 5 personen meedoen.
Wanneer jouw team het slimste team van het dorp is, mag je vervolgens de strijd aan gaan met andere dorpen om de titel Het Slimste Dorp van Friesland in de wacht te slepen.

Vrijdag 14 oktober Café Us Thús 19.30 Driezum
Kijk voor meer info op www.hetslimstedorpvan.frl