Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Bestuursleden Dorpsbelang krijgen rondleiding bij Damstra

Laatst bijgewerkt: woensdag 22 december 2010, 16:42

maandag 28 november 2005

In navolging van de burgemeester en de CDA fractie van de gemeente Dantumadeel heeft Dorpsbelang Driesum ook een rondleiding bij de firma Damstra gehad.

damstrainstallatietechniek-bedrijf-210w.jpg Alle bestuursleden (en hun partner) werden van harte welkom geheten door Thymen en Teake Damstra, onder het genot van een kop koffie, gaf Thymen alvast enige uitleg over werkzaamheden die in het bedrijf uitvoert worden, de Damstra Holding bestaat uit drie bedrijven: Damstra installatietechniek, TRD techno service en Iedema installatie techniek.

Bij het bedrijf werken op dit moment ca. 80 personen waarvan ook een groot deel uit Driesum e.o. komt, zodat wij wel kunnen stellen dat Damstra wat werkgelegenheid betreft in ons dorp een zeer belangrijke rol speelt en wij als dorpsgemeenschap, dit ook moeten koesteren gezien de recente ontwikkelingen in Dokkum van de laatste tijd.

Tijdens de rondleiding in de hal en door de magazijnen werd door Jelle Messchendorp en Thymen Damstra uitleg gegeven over de warmtekrachtpompen, in het kort komt het hier op neer dat je voor de kostprijs van 25ct aan energie die de pompen verbruiken je 100ct aan warmte terug krijgt, indien je dit vergelijkt met de confessionele methoden. Alleen bedraagt op dit moment de terug verdien tijd van de installatie zonder subsidie tussen de 10 en de 15 jaar. Gezien de steeds maar stijgende energie kosten is het voor veel grootverbruikers een interessante investering, die zeer grote besparingen oplevert en in de toekomst zullen ook particulieren hier hun voordeel in kunnen halen.

Verder kan Damstra alle installaties van gas, water, electro, verwarming, koeling e.d. verzorgen en onderhouden. Ook de orderportefeuille voor het komende jaar is helemaal gevuld, en over opvolgers hoeft Damstra Sr. ook niet echt in te zitten want alle 4 zonen werken al in het bedrijf waarvan Teake en Rein als directeur, Sytse zijn draai als chauffeur probeert te vinden, en de jongste Symen nog naar school gaat en werktuigbouwkunde studeert.

Een kritische noot ging er wel richting de gemeente Dantumadeel, Thymen Damstra vindt dat hij niet echt de medewerking van de gemeente krijgt om zijn bedrijf uit te breiden. Wij van dorpsbelangen ondersteunen onze ondernemers, en zijn van mening dat bedrijven die werkgelegenheid bieden de leefbaarheid in ons dorp vergroten, en dat zij hiervoor ook de ruimte moeten krijgen. Na een hapje en een drankje in de grote vergaderzaal kunnen wij terugzien op een zeer geslaagde avond en wensen de fa. Damstra veel succes, dit ook in het belang van Driesum.

Voor vragen:

dorpsbelang@driesum.info