Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Boomplantdag in Rinsmapark

donderdag 23 maart 2006, 12:00

De leerlingen van OBS Driesum hebben op 22 maart 2006 tijdens de jaarlijkse boomplantdag enorm hun best gedaan met het planten van bomen in Rinsmapark.

De 20 leerlingen waren allemaal gekleed in prachtige Robin Hood kostuums en hun juf Aukje was verkleed als "Lady Marian". De afgelopen weken is de jeugd al helemaal in de sfeer van Robin Hood gebracht doordat juf Aukje heeft voorgelezen uit het boek van Robin Hood.

Voor de boomplantdag hebben de leerlingen ook een speciale vlag gemaakt. Deze vlag heeft vrolijk gewapperd tijdens deze bijzondere dag.

Het planten van de eerste boom

De burgemeester, Jeroen Meyboom van Donker BV en leerlinge Jet hebben samen de eerste boom geplant. Daarna zijn de andere bomen geplant samen met de medewerkers van de eenheid Groen.

Vorig jaar heeft de jeugd van de OBS Driesum nog actie gevoerd om de oude bomen in het bos te behouden. Dit jaar hebben zij de nieuwe "oude" bomen van de toekomst mogen planten. Als dank voor hun inzet hebben de leerlingen na het planten een warme kop chocolademelk en een blikje met zonnebloemzaad gekregen.

Bron: dantumadeel.nl