Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Dorpshuis Nije Warf moet rendabel worden

vrijdag 18 mei 2007, 15:35

Na de verbouwing van dorpshuis 'de Nije Warf' in Wouterswoude moet het gebouw rendabel worden. Op dit moment is het 37 jaar oude dorpshuis zo'n 1000 euro per maand kwijt aan stookkosten, dat moet volgens het bestuur fors naar beneden kunnen. Ook door in te zetten op een grotere omzet van de keuken in het pand en meer zaalverhuur moet het dorpshuis na de verbouw van het pand weer rendabel zijn.

De precieze plannen voor de verbouw werden woensdagavond in het dorpshuis door het bestuur uit de doeken gedaan. Zo'n 50 belangstellenden waren daarbij aanwezig. Het dorpshuis wil onder andere het podium uit de grote zaal verwijderen en het plafond in die zaal verlagen om op energie te besparen. Daarnaast komt er een schuifwand in de zaal om die in drie ruimten op te kunnen delen.

Daarnaast krijgt het pand een nieuwe roestvrijstalen keuken en een afhaalgedeelte. De peuterspeelzaal krijgt een fors grotere ruimte in het pand en ook de kantine wordt uitgebreid. Daarnaast worden nog diverse andere werkzaamheden uitgevoerd. In totaal is Ô?500.000,- met de verbouw gemoeid, de helft daarvan wordt door de gemeente betaald. Het overige deel wordt opgebracht door subsidies en een deel van 70 tot 80.000 euro moet het dorpshuis zelf betalen. De verbouwing gaat in Juni van start en moet half September gereed zijn.

Bron: Wâldnet