Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Kennedymars Driesum-Wouterswoude

zondag 27 mei 2007, 17:04
Laatst bijgewerkt: maandag 27 augustus 2007, 15:19

De Kennedymars is een wandeltocht van 80 km, welke binnen de tijdsduur van 20 uur gelopen dient te worden. Deze wandeltocht wordt door het jaar heen in vele gemeenten jaarlijks gehouden, zoals bijvoorbeeld in Someren, Bergeijk, Rijsbergen, Sittard en Waalwijk. De Kennedymars start meestal 's avonds, waarbij de wandelaars dus vooral 's nachts lopen en dan uiterlijk in de namiddag van de volgende dag de finish dienen te bereiken. Als één van de weinige regels geldt dat de tocht wandelend volbracht dient te worden, dat wil zeggen dat men niet mag hardlopen of gebruik mag maken van vervoermiddelen.

In 1963 zei John F. Kennedy dat de meeste welvaartsmensen niet meer in staat waren om 50 mijl, oftewel 80 km, ongetraind binnen 20 uur te lopen. Om te laten zien dat hij dat nog wel kon, liep zijn broer Robert F. Kennedy samen met een groep vrienden die 80 km. Veel Amerikanen volgden dit voorbeeld. Het werd een rage die oversloeg naar Engeland en later, via de televisie, ook naar Nederland.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Kennedymars

De tocht begint op vrijdag 31 augustus 2007 om 22.00 uur. De start zal plaatsvinden bij dorpshuis De Nije Warf te Wouterswoude. Tot uiterlijk 18.00 uur moet u op dezelfde plaats weer finishen. U kunt uitsluitend meedoen wanneer u zichzelf inschrijft voor 1 augustus 2007 via de website van de Kennedymars Driesum/Wouterswoude. Uw betaling moet dan uiterlijk 10 augustus in bezit van de organisatie zijn.

31-7-2007: Inschrijving verlengd!

De inschrijving voor de eerste Friese Kennedymars van Driesum en Wouterswoude loopt zeer goed. Daarom heeft de organisatie besloten de inschrijving te verlengen. De eerste planning was om per 1 augustus de inschrijving te sluiten. Om iedereen de kans te geven mee te kunnen doen kan men zich nog inschrijven t/m 15 augustus 2007. Heeft u zichzelf nog niet aangemeld? Grijp dan nu de kans en wandel mee tijdens deze unieke en schitterende tocht.

20-8-2007: Inschrijven kan ook nog bij de start!

Kunt u maar niet beslissen of u nou mee wilt doen? Voor de twijfelaars onder ons wordt het mogelijk gemaakt om ter plaatse in te schrijven. De hoogte van het inschrijfgeld voor de daginschrijving is helaas nog niet bekend, maar zal uiterlijk woensdag op kennedymarsdriesumwouterswoude.nl bekend gemaakt worden. Wanneer u van deze optie gebruik wilt maken dan kunt u zich nog inschrijven tussen 20.00 en 21.00 uur. Daarna niet meer, omdat de inschrijfbalie zich dan volledig richt op het inchecken van de deelnemers. Zorg dus dat u wel op tijd bent.

Zie ook: www.kennedymarsdriesumwouterswoude.nl