Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Damstra Installatechniek bekroond met het predicaat Koninklijk

zaterdag 2 oktober 2010, 12:32
Laatst bijgewerkt: donderdag 5 mei 2011, 9:32

kransdamstra Driezum Installatiebedrijf Damstra, met 140 medewerkers van de grootste werkgevers in Dantumadiel en wereldwijd een koploper in duurzame energie-installaties, ziet haar honderdjarig jubileum bekroond met het predicaat Koninklijk. Hare Majesteit de Koningin verleent deze bijzondere eer alleen aan bedrijven die minimaal een eeuw oud zijn, een zeer belangrijke plaats innemen in hun vakgebied en van landelijke betekenis zijn.

Teake Damstra is de vierde generatie in het bedrijf dat in 1910 als wagenmakerij begon en zich later richtte op koelings- en verwarmingsinstallaties bij, in eerste instantie, vooral de agrarische klantenkring. Tegenwoordig verscheept Damstra installaties over de hele wereld. Naast warmtekracht-, biogasinstallaties en zonne-energie is Damstra gespecialiseerd in koeltechniek, zwembadinstallaties en luchtbehandeling. De Damstra Holding omvat tevens de BV's Visbeek in Sint Annaparochie, Installatiebedrijf Iedema in Dokkum, WTRD Techno Service in Driezum en Westermann in Leeuwarden. Sinds de laatste overname, die van Westermann in 2007, telt het bedrijf 140 medewerkers.

damstra-tent Het predicaat Koninklijk wordt slechts toegekend aan bedrijven die landelijk een vooraanstaande plaats innemen in hun branche of vakgebied. In Friesland voeren onder meer Douwe Egberts in Joure, Royal Friesland Campina en Koopmans Meelfabrieken in Leeuwarden het predicaat Koninklijk.

klik hier voor artikel in het Friesch Dagblad

klik hier voor artikel in de Nieuwedockumercourant