Logo Dorpsbelangen DriezumDriezum.info

Nieuws uit Driezum

Dorpsfeest afgelast

dinsdag 14 juni 2011, 18:18
Laatst bijgewerkt: dinsdag 5 juli 2011, 21:40

Het bestuur van feestvereniging 'Ut 'e Sleur' heeft daarom besloten alle activiteiten af te lassen. "Er is voor ons en de inwoners van Driezum en Wâlterswâld geen enkele reden om feest te vieren", aldus het bestuur.

De optocht van versierde wagens en fietsen door Driezum en Wâlterswâld zal worden gehouden op avond van donderdag 14 en vrijdag 15 juli. Voor beide avonden geldt: opstellen vanaf 18.30 uur op de Fuldastrjitte in Wâlterswâld. De optocht begint dan om 19.00 uur. De optocht wordt georganiseerd door feestvereniging ‘Ut ‘e Sleur’.

rianke150x150 Het dorpsfeest van de beide dorpen, waar de optocht onderdeel van zou zijn, stond gepland voor half juni. Maar door het plotselinge overlijden van een 15-jarige dorpsgenote, werden alle activiteiten afgelast. In overleg met de familie is besloten de optocht alsnog te houden. Dit was ook de uitdrukkelijke wens van de familie.

Na de optocht van vrijdagavond wordt de prijsuitreiking en ook de verloting van "Ut 'e Sleur" gehouden in dorpshuis De Nije Warf. Met daarbij een speciaal muzikaal optreden van ‘Gewoan Alie’, oftewel Driezumer Alie Meindertsma. Het bestuur van de feestvereniging roept alle inwoners van Driezum, Wâlterswâld en Dantumawâld op om op beide avonden de vlag uit te hangen.

Het is de bedoeling om ook de ballonvaart nog te laten plaatsvinden. De ballonnen gaan, als het weer het toelaat, omhoog vanaf het terrein naast de Nije Warf op maandag 25 juli om 19.30 uur.

bron Wâldnet